Aan de slag

U werkt nog niet met EDI?

Neem dan contact op met Hoogvliet BV EDI Support. Wij kunnen de mogelijkheden met u bespreken. Wist u dat u met een minimale investering al berichten kunt uitwisselen via EDI?

Afspraken alvorens op te starten

Alvorens te starten dient het volgende behandeld te worden:

Het afstemmen van de GTIN-nummers

Alle bestellingen en facturatie in EDI gebeuren op basis van een uniek GTIN-nummer voor elk artikel. In de orders worden dus geen omschrijvingen meegegeven, noch interne artikelnummers. Enkel de GTIN is van toepassing. Volgens de standaardregel bestelt Hoogvliet BV in aantal colli bij zijn leveranciers. Het is derhalve noodzakelijk om deze colli eenduidig te kunnen identificeren. De collo dient dus eveneens een GTIN-nummer te hebben.

Dit nummer hoeft niet als barcode aanwezig te zijn op de collo, maar dient om duidelijk de besteleenheid te identificeren.

Wij verzoeken dus onze leveranciers om aan hun colli een GTIN-nummer toe te kennen (maximaal 13 posities) en deze nummers kenbaar te maken aan onze inkopers.Voor artikelen van het Hoogvliet merk worden de GTIN-nummers van de collo door onze inkopers verstrekt.

Testperiode

Gedurende de testperiode zullen wij nauw contact met u onderhouden. Op het moment dat beide partijen tevreden zijn met de wijze waarop het EDI berichtenverkeer plaatsvindt, dan wordt de oude bestelwijze stopgezet.
Voor vragen kunt u terecht bij EDI Support, uw vraag wordt dan zo spoedig mogelijk behandeld.